Web Analytics Made Easy - Statcounter

 

ریزش بورس در شروع دومین ماه پاییز

در حالی که روز گذشته، شاخص کل بورس اوراق بهادار با کاهش ۱۳۱۲۵ واحدی معادل ۰.۹۱ درصد به یک میلیون و ۴۳۶ هزار و ۳۷۲ واحد رسید، امروز و در لحظه انتشار این پیمانه، نماگر کل بورس با افت بیش از 27 هزار واحدی مواجه شده است.

تکلیف جاماندگان سهام عدالت تا دو هفته دیگر تعیین می‌شود

محمد رضا پورابراهیمی رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس در خصوص جاماندگان از سهام عدالت تصریح کرد: در بخش اول افرادی هستند که در ابتدا فرم پر کرده و ثبت نام هم کرده بودند اما الان جزو مشمولین نیستند که حدود دو میلیون نفر می‌شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در بخش بعدی طبق آمار سازمان بهزیستی و کمیته امداد حدود یک میلیون و ۴۰۰ هزار خانوار از سهام عدالت جا مانده اند. وی افزود: برآورد ما این است که در کل حدود ده میلیون نفر از جاماندگان سهام عدالت هستند. پورابراهیمی بیان کرد: جلساتی در خصوص تعیین تکلیف جاماندگان این سهام در مجلس داشته ایم و بررسی برخی جزئیات باقی مانده است. پیش بینی می‌کنیم تا دو هفته دیگر تکلیف جاماندگان سهام عدالت روشن شود. دولت از محل همین سهام عدالت این توانایی را دارد تا به جاماندگان سهام عدالت هم سود بدهد چراکه ۴۸ درصد از مجموع سهام شرکت‌های قابل واگذاری در زمان اجرای سهام عدالت مشمول واگذاری ۱۰۰ درصد بودند که الان دولت ۴۸ درصد از مالکیت آن‌ها را تصاحب کرده است.

هشدار اسنپ ۹۴ میلیارد دلار آب خورد

ارزش سهام اسنپ پس از هشدار مدیرعامل این شرکت درباره تاثیر منفی مقررات جمع آوری دیتای اپل و محدودیتهای زنجیره تامین جهانی بر هزینه تبلیغاتی، بیشترین سقوط را از ماه مه سال ۲۰۱۸ تجربه کرد. به گزارش ایسنا، ارزش سهام اسنپ ۲۲ درصد ریخت و حدود ۲۵ میلیارد دلار از ارزش بازار این شرکت که اکنون در حدود ۹۵ میلیارد دلار قرار دارد، پاک کرد. دورنمای محتاطانه ای که از سوی اسنپ چت مطرح شد، بر سایر همتایان این شرکت که به درآمدهای تبلیغاتی متکی هستند نظیر آلفابت، فیس بوک، توییتر و پینترست سایه افکنده و ارزش سهام هر کدام از این شرکتها بین دو تا چهار درصد سقوط کرد. در مجموع هشدار اسنپ باعث ریزش ۹۴ میلیارد دلار از ارزش بازار این شرکت و همتایانش در روز جمعه شد.

ایوان اشپیگل، مدیرعامل اسنپ در جلسه پس از اعلام درآمدها با تحلیلگران گفت: مقررات جمع آوری دیتا که از سوی اپل معرفی شده است، سنجش و مدیریت کمپینهای تبلیغاتی را برای تبلیغات کنندگان دشوار کرده است. اسنپ درآمد خالص بین ۱۳۵ تا ۱۷۵ میلیون دلار را برای سه ماهه پایانی سال ۲۰۲۱ پیش بینی می کند که بسیار پایینتر از ۲۹۹.۳ میلیون دلار پیش بینی شده از سوی وال استریت است. بر اساس گزارش بلومبرگ، اپل اوایل امسال همه اپلیکیشنها در پلتفرم iOS ۱۵ را ملزم کرد برای ردیابی کردن کاربران به منظور اهداف تبلیغاتی اجازه آنها را دریافت کنند. تحلیلگران هشدار می دهند تاثیر این مقررات ممکن است ادامه دار باشد در حالی که محدودیتهای زنجیره تامین در شرکای تبلیغاتی اسنپ احتمالا موقتی خواهد بود.

میرکاظمی: ماهی ۱۰ هزار میلیارد تومان اقساط اوراق بدهی سال‌های قبل را می‌دهیم

سیدمسعود میرکاظمی صبح امروز شنبه ۱ آبان در همایش روز ملی آمار در خصوص ثبات شاخص‌های اقتصادی گفت: کشوری که همه شاخص‌های اقتصادی آن هیچ گونه ثباتی ندارد بخش خصوصی نیز علاقه‌ای به سرمایه گذاری نخواهد داشت. وی افزود: ما در این دو ماه ایجاد ثبات را پیگیری کرده‌ایم علیرغم اینکه ماهیانه ۱۰ هزار میلیارد تومان تا چهار سال آینده باید اقساط اوراق بدهی سال‌های گذشته را پرداخت کنیم اما اجازه ندادیم پایه پولی افزایش یابد. این در حالی است که پرداخت اقساط اوراق بدهی قدرت مانور ما را کم کرده است. معاون رئیس جمهور ادامه داد: با وجود اینکه ۴ هزار هزار میلیارد تومان نقدینگی داریم اما برای تأمین مالی هیچ گاه هیچ پولی نیست. باید کاری کنیم این نقدینگی به سمت تولید و صنعت هدایت شود.

میرکاظمی با اشاره به اینکه حتی خود بانک‌ها هم برای سرمایه گذاری رغبتی ندارند و نمی‌آیند، گفت: چون مجمع عمومی دارند و مجامع عمومی آنها اجازه نمی‌دهد در طرح‌هایی که سودآوری ندارد سرمایه گذاری کنند. رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور تاکید کرد: تا پایان ۱۴۰۰ این بی ثباتی را کنترل می‌کنیم و ثبات فعلی ادامه دار خواهد بود. به گفته میرکاظمی سازمان برنامه و بودجه اجازه نمی‌دهد لایحه بودجه ۱۴۰۱ با کسری بسته شود تا نیاز به خلق پول و استقراض از بانک مرکزی باشد، مجلس نیز در این زمینه با سازمان برنامه همکاری می‌کند. معاون رئیس جمهور گفت: در دو ماه اخیر پیش بینی پذیر بودن اقتصاد را پیگیری کرده‌ایم. رهبر معظم انقلاب و رئیس جمهور نیز وظیفه کنترل نقدینگی را از سازمان برنامه پیگیری می‌کنند و می‌خواهند.

کسری بودجه ۶۲ میلیارد دلاری دولت آمریکا

وزارت خزانه داری آمریکا با صدور بیانیه ای اعلام کرد کسری بودجه این کشور در ماه سپتامبر به ۶۲ میلیارد دلار رسیده که این رقم، ۶۲ میلیارد دلار کمتر از رقم ثبت شده در مدت مشابه سال قبل بوده است. با توجه به بهبود شرایط کسب و کارها، مخارج دولت رو به کاهش است اما از سوی دیگر سررسید دریافت مالیات ها برای بسیاری از مالیات دهندگان فرا رسیده که این مساله به نوبه خود موجب افزایش محسوس درآمد دولت شده است. طبق اعلام وزارت خزانه داری آمریکا، درآمدهای دولت در ماه فوق با افزایش قابل توجه ۲۳.۱ درصدی نسبت به ماه قبل به ۴۶۰ میلیارد دلار رسیده در حالی که میزان مخارج به ۵۲۱ میلیارد دلار رسیده است. با در نظر گرفتن ۱۰ ماهه نخست سال مالی جاری، کسری بودجه به دو تریلیون و ۷۷۰ میلیارد دلار رسیده که اگرچه نسبت به کسری دو تریلیون و ۸۰۷ میلیارد دلاری سال مالی قبلی کمتر شده اما کماکان در سطح بسیار بالایی باقی مانده است. به گفته یک مقام وزارت خزانه داری، اصلی ترین دلیل کسری بودجه ماهانه مربوط به مخارج کرونایی دولت بوده به ویژه آن که وزارت کار مجبور شده است تا حدود ۳۱۰ میلیارد دلار مزایای بیکاری پرداخت کند. خبر خوب در این بین آنکه کسب و کارهای آمریکایی به تدریج در حال احیا هستند و ۳۲۴ میلیارد دلار مالیات به دولت در این زمان پرداخت کرده اند. تصمیم بانک مرکزی آمریکا برای رساندن نرخ بهره به محدوده صفر درصدی انگیزه مهمی در افزایش تقاضا برای استقراض دولت بوده است. با موافقت کنگره و دولت، تاکنون حدود هفت تریلیون دلار به شکل بسته های مختلف حمایتی از بخش های مختلف اقتصادی آمریکا توسط دولت هزینه شده است. این در حالی است که برخی از قانونگذاران کنگره به دنبال اقدامات حمایتی بیشتری نظیر کاهش مجدد مالیات ها، تزریق نقدینگی و بسته های حمایتی از اقشار اسیب پذیر هستند که تصویب آن ها می تواند کسری بودجه دولت را بیش از پیش تشدید کند.

قیمت جهانی نفت خام با کاهش ذخایر آمریکا جهش کرد

قیمت جهانی نفت خام در پایان معاملات دیشب، بامداد شنبه به وقت تهران، علی‌رغم افت قیمت‌های گاز طبیعی و زغال‌سنگ، تحت تأثیر افت ذخایر انبارهای نفت خام آمریکا، جهش کرد. قیمت پیش‌خرید هر بشکه نفت خام برنت، بنچ‌مارک جهانی قیمت نفت، ۰.۹۲ درصد یا ۱.۰۹ دلار جهش کرد و به ۸۵.۵۳ دلار رسید. قیمت پیش‌خرید هر بشکه نفت خام آمریکا، وست تگزاس، هم ۱.۷۹ درصد جهش کرد و به ۸۳.۹۸ دلار رسید. هر دو شاخص نفت در جلسه معاملاتی قبلی تخت تأثیر افت قیمت‌های گاز طبیعی و زغال‌سنگ، بیش از ۱ دلار سقوط کرده بودند. بازار نفت خام در این هفته تحت تأثیر افزایش قیمت‌های جهانی گاز طبیعی و زغال‌سنگ و نگرانی از کمبود انرژی در اروپا، هند و چین که باعث شد برخی نیروگاه‌های برق از گاز طبیعی به سوی نفت سوئیچ کنند، رشد کردند و قیمت نفت برنت به رکورد ۳ ساله ۸۶.۱۰ دلار رسید. شاخص‌های نفت خام این هفته توانستند به رشد هفتگی ۰.۹ درصدی دست یابند. اداره اطلاعات انرژی آمریکا هم اعلام کرد میزان ذخایر نفت و بنزین این کشور هفته گذشته بیش از حد مورد انتظار افت کرده است. ذخایر نفت مرکز کوشینگ در اوکلاهاما به ۳۱.۲ میلیون بشکه رسید که پایین‌ترین سطح از اکتبر ۲۰۱۸ تا کنون است.

قیمت جهانی طلا افزایش یافت

قیمت جهانی طلا در پایان معاملات دیشب (بامداد شنبه به وقت تهران) تحت تأثیر افت ارزش دلار در مقابل ارزهای دیگر، افزایش یافت و توانست به رشد هفتگی دست یابد. قیمت خرید نقدی هر اونس طلا در بورس لندن، اسپات‌گلد، ۰.۵۴ درصد افزایش یافت و به ۱٫۷۹۲.۴۸ دلار رسید. قیمت پیش‌خرید هر اونس طلای آمریکا هم ۰.۶۳ درصد رشد کرد و به ۱٫۷۹۳.۱۰ دلار رسید. قیمت طلا در این هفته به کمک افت ارزش دلار توانست به دومین رشد هفتگی متوالی خود دست یابد. قیمت طلا در این ماه در بازه گسترده ۱٫۷۴۹ تا ۱٫۸۰۰ دلار نوسان کرد. در این ماه رشد قابل‌توجه سود اوراق قرضه آمریکا باعث شد تا حرکت رو به بالای قیمت‌های طلا محدود شود. عامل دیگری که این هفته قیمت طلا را تحت تأثیر خود قرار داد این بود که کریستوفر والر، یکی از رؤسای فدرال‌رزرو اعلام کرد بانک مرکزی آمریکا در سال‌های پیش‌رو از ترازنامه (ذخیره اوراق قرضه) ۸ تریلیون دلاری خود خواهد کاست. در معاملات دیشب قیمت نقره ۰.۷۲ درصد رشد کرد و به ۲۴.۳۲ دلار رسید.

قیمت دلار اول آبان ۱۴۰۰ چقدر شد؟

بر اساس جدیدترین قیمت ها در بازار ارز، هر اسکناس دلار آمریکا در صرافی های بانکی و مجاز سطح کشور در حال حاضر به نرخ 26211 تومان از مردم خریداری می شود و در مقابل به قیمت 26740 تومان به متقاضی دریافت دلار فروخته می شود.

ریزش دلار در معاملات خارجی

ارزش دلار مقابل بیشتر ارزهای مهم کاهش پیدا کرد. شاخص دلار که نرخ برابری آن در مقابل سبدی از ارزهای جهانی را اندازه می‌گیرد، در معاملات امروز با ۰.۱۶ درصد کاهش نسبت به روز گذشته، در سطح ۹۳.۶۱۲ واحد بسته شد.

سقوط بی‌پایان نرخ لیر

به نقل از سی‌ان‌بی‌سی: به دنبال تصمیم غافلگیرکننده بانک مرکزی ترکیه برای کاهش شدید نرخ بهره، ارزش پول این کشور بیش از ۱ درصد سقوط کرد و به رکورد پایین تاریخی جدیدی رسید. بانک مرکزی ترکیه در تصمیمی که بر خلاف نظر اقتصاددانان و برخی نمایندگان مجلس این کشور انجام شد، علی‌رغم افزایش تورم نرخ بهره را تحت فشار رجب طیب اردوغان ۲۰۰ صدم درصد کاهش داد و به ۱۶ درصد رساند. این اقدام کاملاً برعکس روند اقدامات بانک‌های مرکزی جهان که در حال افزایش نرخ بهره خود می‌باشند صورت گرفت. لیر ترکیه که حالا یکی از بدترین عملکردها را در بین ارزهای کشورهای در حال توسعه به خود اختصاص داده پس از اینکه برای چند لحظه تا نرخ برابری دلاری ۹.۶۶ واحد سقوط کرد، در نرخ ۹.۶۳ واحد تثبیت شد. نرخ لیر در معاملات روز قبل هم ۳.۴ درصد سقوط کرده بود و حالا تا به اینجای امسال ۲۳ درصد از ارزش خود را از دست داده است. سقوط نرخ لیر باعث شد تورم ترکیه به حدود ۲۰ درصد برسد و بخشی از درآمد خانوارهای ترکیه را از بین ببرد.

انتقاد بایدن از اوپک برای قیمت بالای نفت

جو بایدن، رییس جمهور آمریکا محدود نگه داشتن عرضه از سوی اوپک را عامل قیمتهای بالای نفت خواند اما این ایده که ممکن است تلاش کند این گروه را برای افزایش تولید متقاعد کند را رد کرد. به گزارش ایسنا، بایدن گفت انتظار دارد قیمت بنزین در آمریکا پس از سال جدید رو به کاهش بگذارد. وی در یک رویداد سی ان ان گفت: انتظار ندارم در این فاصله اتفاقی بیافتد که قیمتهای بنزین را به میزان قابل توجهی افزایش دهد. رییس جمهور آمریکا گفت: گزینه های کوتاه مدت معدودی برای ملایم کردن قیمتهای بالای سوخت دارد و عربستان سعودی توانایی آرام کردن بازار را دارد. بایدن به تولید آمریکا که حدود دو میلیون بشکه در روز پایینتر از رکورد ۱۳ میلیون بشکه در روز در نوامبر سال ۲۰۱۹ پیش از شیوع ویروس کروناست، جنگ قیمت سال ۲۰۲۰ و فرار سرمایه از صنعت نفت صحبتی به میان نیاورد.

کاخ سفید از ابتدای امسال تاکنون چندین بار با اوپک و همچنین به صورت جداگانه با عربستان سعودی تماس گرفته تا این گروه را برای افزایش بیشتر عرضه نفت به بازارهای بین المللی مجاب کند. با این حال تلاشهای مذکور ثمری نداشته و بعید است جدیدترین ادعای کاخ سفید درباره مقصر بودن اوپک برای قیمت بالای بنزین در آمریکا، همکاری این گروه با واشنگتن را افزایش دهد. دولت آمریکا همچنین با صنعت نفت این کشور برای درخواست تولید بیشتر تماس گرفته است اما صنعت نفت به این درخواست کاخ سفید اشتیاق چندانی نشان نداده است.

ارزش بازار جهانی ارزهای دیجیتالی چقدر شد؟

مجموع ارزش بازار جهانی ارزهای دیجیتالی در حال حاضر ۲۵۳۰ میلیارد دلار برآورد می‌شود که این رقم نسبت به روز قبل ۰.۷۷ درصد کمتر شده است. در حال حاضر ۴۵ درصد کل بازار ارزهای دیجیتالی در اختیار بیت کوین و ۱۷ درصد در اختیار اتریوم است. بیت کوین ۱۲ سال پیش توسط گروه گمنامی از معامله‌گران بر بستر بلاک‌چین ایجاد شد و از سال ۲۰۰۹ معاملات اولیه آن شکل گرفت.  

به روز رسانی قیمت ارزهای دیجیتالی (تا ساعت ۱۷ بعد از ظهر به وقت شرقی)

 این رده حاوی تغییرات قیمتی ۱۰ ارز دیجیتالی بزرگ از نظر ارزش بازار است.

۱- بیت کوین

قیمت: ۶۰ هزار و ۹۹۴.۹۷ دلار

تغییرات قیمتی ۲۴ ساعت گذشته: ۲.۶۱ درصد کاهش

تغییرات قیمتی یک هفته اخیر: ۰.۸۷ درصد افزایش

۲- اتریوم

قیمت: ۳۹۸۹.۶۹ دلار

تغییرات قیمتی ۲۴ ساعت گذشته: ۱.۹۹ درصد کاهش

تغییرات قیمتی یک هفته اخیر: ۳.۶۰ درصد افزایش

 ۳- بایننس کوین

قیمت: ۴۷۹.۰۶ دلار

تغییرات قیمتی ۲۴ ساعت گذشته: ۱.۳۲ درصد افزایش

تغییرات قیمتی یک هفته اخیر: ۱.۰۳ درصد افزایش

۴- کاردانو

قیمت: ۲.۱۶ دلار

تغییرات قیمتی ۲۴ ساعت گذشته: ۰.۶۳ درصد افزایش

تغییرات قیمتی یک هفته اخیر: ۲.۶۵ درصد افزایش

۵- تتر

قیمت: ۱.۰۰ دلار

تغییرات قیمتی ۲۴ ساعت گذشته: ۰.۰۱ درصد افزایش

تغییرات قیمتی یک هفته اخیر: ۰.۰۱ درصد کاهش

۶- سولانا

قیمت: ۱۹۷.۸۸ دلار

تغییرات قیمتی ۲۴ ساعت گذشته: ۷.۹۲ درصد افزایش

تغییرات قیمتی یک هفته اخیر: ۲۳.۷۷ درصد افزایش

۷- ریپل

قیمت: ۱.۰۹ دلار

تغییرات قیمتی ۲۴ ساعت گذشته: ۰.۱۶ درصد کاهش

تغییرات قیمتی یک هفته اخیر: ۴.۴۴ درصد کاهش

۸- پولکا دوت

قیمت: ۴۳.۶۵ دلار

تغییرات قیمتی ۲۴ ساعت گذشته: ۲.۱۱ درصد افزایش

تغییرات قیمتی یک هفته اخیر: ۱.۲۸ درصد افزایش

۹ - یو اس دی کوین

قیمت: ۱.۰۰ دلار

تغییرات قیمتی ۲۴ ساعت گذشته: ۰.۰۱ درصد افزایش

تغییرات قیمتی یک هفته اخیر: ۰.۰۱ درصد افزایش

۱۰- دوج کوین

قیمت: ۰.۲۵۱ دلار

تغییرات قیمتی ۲۴ ساعت گذشته: ۳.۱۶ درصد افزایش

تغییرات قیمتی یک هفته اخیر: ۵.۵۲ درصد افزایش

دولت به ذخیره‌سازی سیب و پرتقال ورود نکند! رئیس اتحادیه بارفروشان میدان میوه و تره‌بار مرکزی گفت: از دولت خواهش می‌کنیم امسال به ذخیره‌سازی سیب و مرکبات برای شب عید ورود نکند. به نقل از صداوسیما، مصطفی دارایی‌نژاد افزود: وضعیت سیب و مرکبات امسال بسیار عالی است و در حدود ۲ میلیون و ۶۰۰ هزار تن نارنگی و پرتقال مازندران و حدود ۴ و نیم میلیون تن سیب در نقاط مختلف کشور تولید شده است. وی گفت: امسال در شهرهای دماوند، نقده، اشنویه، مراغه، سمیرم و مشهد سیب با کیفیت بسیار خوبی تولید شده است. دارایی‌نژاد افزود: به دولت قول می‌دهیم که اگر به موضوع ذخیره‌سازی میوه ورود نکند قیمت‌ها بالا نرود و اتحادیه صفر تا صد را رصد خواهد کرد و اجازه ورود دلالان را به قیمت‌گذاری میوه نخواهد داد. وی گفت: امسال با هماهنگی خوبی که با باغداران انجام گرفته عرضه میوه را بسیار زیاد خواهیم کرد تا قیمت‌ها به همین روال تا آخر سال جلو برود و شاهد افزایش قیمت نباشیم. رئیس اتحادیه بارفروشان میدان میوه و تره‌بار مرکزی گفت: نارنگی ژاپنی امروز در میدان مرکزی کیلویی ۸ تا ۹ هزار تومان به فروش می‌رود و همچنین سیب قرمز از کیلویی ۸ تا ۱۲ هزار تومان و سیب سفید از ۱۰ تا ۱۶ هزار تومان قیمت‌گذاری شده است. وی افزود: به همین روال پیش برویم برای شب عید قیمت‌ها بین ۱۰۰۰ تا ۲,۰۰۰ تومان بالا و پایین خواهد شد، اما اگر دلالان ورود کنند دوباره قیمت‌ها بالا می‌رود.

 

 

 

     

منبع: تابناک

کلیدواژه: ربیع الاول طرح صیانت از حقوق کاربران هفته وحدت طرح جهش تولید مسکن کسری بودجه دلار ربیع الاول طرح صیانت از حقوق کاربران هفته وحدت طرح جهش تولید مسکن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۴۶۹۱۷۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تن ماهی و رب گوجه چند درصد گران می‌شود؟

زهرا اکرمی، دبیر سندیکای صنایع کنسرو ایران با بیان اینکه قیمت‌گذاری دستوری برای تن ماهی و رب گوجه حذف شده، گفت: در سال جاری کنسروها، از جمله تن ماهی هنوز گران نشدند، اما بر اساس اطلاعاتی که از واحد‌ها به دست انجمن رسیده، واحد‌های تولیدی بین ۲۰ تا ۲۵ درخواست افزایش قیمت دارند که هنوز کاملاً تایید شده نیست و برای تعیین قیمت‌ها باید منتظر رفع شدن برخی ابهامات از جمله تثبیت دستمزد‌ها ماند.

به گزارش اکونگار، جدیدترین آمار منتشر شده از سوی مرکز آمار در رابطه با متوسط قیمت کالا‌های خوراکی در مناطق شهری در اسفندماه سال قبل، نشان می‌دهد که کنسرو تن ماهی با افزایش ۱۱۱.۶ درصدی قیمت نسبت به اسفند سال ۱۴۰۱، صدرنشین افزایش قیمت بوده است.

افت شدید تولید تن ماهی

به طور کلی صنایع کنسرو از سال ۱۴۰۰ به بعد که تن ماهی و رب گوجه فرنگی مشمول قیمت‌گذاری دستوری شدند، با مشکلات متعدد مواجه بودند؛ چراکه با وجود افزایش قیمت ماهی تن و در مواردی سایر هزینه‌های تولید، دولت به آن‌ها مجوز افزایش قیمت نمی‌داد. این مشکل تاجایی پیش رفت که منجر به کاهش تولید تن ماهی شد. در مجموع در سال ۱۴۰۱ حدود ۲۵۰ میلیون تا ۳۰۰ میلیون قوطی کنسرو ماهی تولید شد، اما انجمن سال گذشته پیش‌بینی کرده بود که این رقم در سال ۱۴۰۲ به کمتر از ٢٠٠ میلیون قوطی کاهش یابد. این در حالی است که تولید این محصول در سال ۱۳۹۷ حدود۶۵۰ میلیون عدد در سال بود.

در نهایت سال قبل تولیدکنندگان خواستار این شدند که به جای قیمت‌گذاری پیشینی، یعنی لزوم دریافت مجوز برای تغییر قیمت محصولات، مشمول قیمت‌گذاری پسینی باشند. یعنی دستگاه‌های ناظر بر قیمت محصولات جدید آن‌ها نظارت کنند و در صورت تخلف و گران‌فروشی با آن‌ها برخورد کنند، اما مجبور به اخذ مجوز افزایش قیمت نباشند.

از طرف دیگر در سال‌های اخیر با توجه به مشکلات تامین مواد اولیه و همچنین مشکلات معیشتی، تولیدکنندگان صنعت کنسرو با افت تقاضا هم در بازار‌های صادراتی و هم در بازار‌های داخلی نیز مواجه شدند.

کاهش ۵۹ درصدی صادرات

برای مثال از سال ۱۴۰۱ قیمت ماهی تن صید داخل در کشور افزایش پیدا کرد، تا جایی که قیمت هر کیلوگرم ماهی تن صید داخل از قیمت انواع وارداتی این کالا بیشتر شد و این امر قیمت تمام‌شده محصول را به قدری بالا برده که امکان صادرات این کالا را از صادرکنندگان ایرانی گرفته است. صادرات تن ماهی در سال ۱۴۰۱ به حدود ۱.۶ میلیون دلار رسیده بود، اما در زمستان سال قبل گزارش‌هایی از کاهش ۵۹ درصدی صادرات این محصول منتشر شد.

در بازار داخلی هم با کاهش قدرت خرید مردم، تقاضا برای کنسرو ماهی تن کاهش یافته و در نتیجه این شرایط در سال گذشته شاهد رکود بازار و تولید با حداقل ظرفیت این محصول بودیم. در سال‌های اخیر هم فعالان این صنعت بار‌ها تاکید کرده‌اند که در پی حذف ارز دولتی تن ماهی، این محصول از سفره اقشار متوسط و ضعیف حذف شده است.

هنوز قیمت جدید مشخص نیست

سید محمد میررضوی، دبیر سندیکای صنایع کنسرو ایران، در گفتگو با اکونگار، در رابطه با وضعیت تولید و قیمت تن ماهی در سال جاری، اظهار کرد: هنوزسازمان حمایت و سازمان‌های مرتبط دیگر قیمت جدیدی تعیین نکرده‌اند. در سال جاری هنوز دستمزد‌های جدید تثبیت نشده است. دستمزد هم بر قیمت تمام شده بیشتر کالا‌های ساخته شده مثل بسته‌بندی، کارتون، چاپ و ... اثرگذار خواهد بود؛ بنابراین با توجه به اینکه دستمزد دقیق مشخص نیست، قیمت جدید محصولات هم مشخص نشده است.

وی با اشاره به تنوع محصولات صنایع کنسرو، تصریح کرد: واحد‌های تولیدی مسئولیت دارند قیمت‌ها را بر اساس آخرین آنالیز قیمت تعیین کنند. بر اساس اطلاعاتی که از واحد‌ها به دست انجمن رسیده، واحد‌های تولیدی بین ۲۰ تا ۲۵ درخواست افزایش قیمت دارند، اما هنوز کاملاً تایید شده نیست و کماکان قیمت‌های قبلی را بر محصولات خود درج می‌کنند.

برای افزایش قیمت نیازی به تایید سازمان حمایت نداریم

میررضوی درباره قیمت تن ماهی نیز گفت: تا سال گذشته دو محصول رب گوجه و تن ماهی مشمول قیمت گذاری تعزیراتی بود، اما بعد از برگزاری جلسات متعدد با ستاد تنظیم بازار در نهایت این دو کالا از قیمت گذاری دستوری خارج شد. از طرف دیگر با توجه به اینکه این دو کالا شاه‌بیت محصولات کنسرو هستند، تاکنون قیمت آن‌ها تغییر نکرده و همچنان با قیمت سال گذشته به فروش می‌رسند و این فرآیند تا تصمیم گیری نهایی در رابطه با قیمت‌ها ادامه دارد.

بر این اساس به گفته وی با توجه به تصمیمات سال گذشته، در حال حاضر افزایش قیمت تن ماهی و رب گوجه نیازی به مجوز سازمان حمایت ندارد، اما به هر حال نظارت بر قیمت‌ها در بازار ادامه دارد. همچنین تولید کنندگان بر اساس آنالیزی که ارائه می‌کنند می‌توانند قیمت جدید بر کالا‌های خود درج کنند. البته تاکنون افزایش قیمتی صورت نگرفته است.

میررضوی در ادامه با اشاره به افزایش نرخ ارز در بازار آزاد، تصریح کرد: البته هنوز دولت تصمیم نهایی در رابطه با نرخ واردات کالا‌های اساسی نگرفته و این موضوع هم بر قیمت‌ها اثر خواهد داشت. البته فعلا همان قیمت‌های سال گذشته مدنظر دولت است.

به طور کلی به گفته دبیر سندیکای صنایع کنسرو ایران با توجه به افزایش نرخ ارز در ابتدای سال، در ادامه شاهد افزایش قیمت در حوزه‌های مختلف خواهیم بود. اما باید دید تصمیم ستاد تنظیم بازار چه خواهد بود. معمولاً بخشنامه‌ها این است که قیمت‌ها نباید افزایش پیدا کند، اما همانطور که مشاهدات میدانی نشان می‌دهد همه چیز متاثر از افزایش نرخ ارز است.

وی افزود:، اما اگر دولت به اندازه نیاز صنعت، ارز در اختیار آن‌ها بگذارد تا حدودی وضعیت کنترل خواهد شد. در مجموع به نظر می‌رسد همه ابهامات تا پایان اردیبهشت رفع خواهد شد.

دیگر خبرها

  • تن ماهی و رب گوجه چند درصد گران می‌شود؟
  • جدیدترین قیمت رمزارزها در جهان: ۹ ارديبهشت
  • پیش‌بینی قیمت طلا/ نگاه سرمایه‌گذاران به فلز زرد
  • جدیدترین قیمت رمزازها در جهان : ۸ ارديبهشت
  • قیمت جهانی طلا امروز ۱۴۰۳/۰۲/۰۸
  • آخرین وضعیت بازار رمزارزها در جهان/ سقوط سودآوری بیت‌کوین
  • ریزش ۱۰۰ دلاری طلای جهانی
  • سقوط سودآوری بیت‌کوین
  • دلار ریخت، طلا جهش کرد/ ورق در بازار طلا و ارز برگشت؟
  • هشدار درباره نفت ۱۰۰ دلاری و تورم جهانی